kolmapäev, 30. märts 2016

Praktika ülesanne 2

Koolituse läbiviimine

Enda jaoks oli koolituse läbiviimine päris põnev tegevus. Pisut pabinat tuleb kasuks, arvan, et mu koolitus õnnestus täiesti.
Hetkeseisuga ma ei ole veel oma koolituse kavale tagasisidet saanud, aga kui see tuleb, siis kindlasti teen täiendusi ning lisan sellekohast infot ka blogisse. Esialgu planeerisin ma koolituse kahele päevale. Pikalt järgi mõeldes, tekkis arvamus, et tegelikult saab ka ühe päevase kontakttunniga hakkama. Hiljem aga pidades nõu kursusekaaslastega tekkis väike kahtlus ning otsustasin siiski kahele päevale koolituse panna. Teine päev jääks siis veel aruteluks ja vaatame kuidas animatsioonid õpetajatel õnnestusid.

Esimese päeva koolitus  õnnestus minu arvates kenasti, kuid probleeme oli ka. Lasteaias arvutites pole Movie Makeri programmi, mis tähendas, et oleksin pidanud seda alla laadima. Proovisin, ei õnnestunud. Miks? Aga sellepärast, et lasteaias on arvutid turvatud. Pöördusin majandusjuhataja poole, kes helistas hoolduspoistele ja minu palvel laeti ühte arvutisse MovieMaker`i programm, et koolitus ikka õnnestuks. 
Koolitusel osales 5 õpetajat, kõik tulid väga lõbusatena ja motiveerituna koolitusele ja usun, et nad ei pettunud. Õpetajad proovivad järgmiseks nädalaks ise monteerida kokku täna tehtud pildid ning siis istume kokku ja vaatame kuidas õnnestus. Lubati rahulikult ise maha istuda ja pusida MovieMakeri programmiga. 

Õpetajatele koolitus väga meeldis. Õpetajatele meeldis ka see, et meid oli korraga vähe. Koolituse käigus arutlesid õpetajad, et sama koolitust võiks teha ka teistele õpetajatele kes täna osa ei võtnud.

Õpetajate tagasiside:


  • Koolitus oli väga lihtne ja arusaadav, toredate ise koostatud näidetega. Varem tundus animatsiooni tegemine väga keerulise ettevõtmisena, nüüd ma tean, mida vaja on ja tundub täitsa lihtne ja põnev ka. Soovin juba proovima hakata.  Aitäh koolitamast.
  • Mulle väga meeldis ja tegelikult ei olegi midagi rasket. Ainult tuleb ise läbi teha ja katsetada. Seletasid piisavalt hästi, et aru saada. Teinekordki palun midagi põnevat meile õpetada. Kindlasti katsetan seda ka lastega.
  • Uute teadmiste omamine ja praktiline töö vaid rikastavad õppetegvuste mitmekesisemaks muutmist. Lastele on animatsiooni valmistamine hariv, loov ja nauditav tegevus. Keeruline tundus praktiline osa arvutiga, see kõik vajab läbi tegemist, et saada soovitud tulemus. Meeldis põnevus, loovus, harivus koolituse juures. Koolituse käigus tekkis suurem huvi teema vastu.
Koolituskava sai täiendatud. Lisasin juurde Sirle Pall`i loodud animatsiooni loomise juhendi. Koostöös Sirlega pidades läbirääkimisi, jõudsime kokkuleppeni, et võin kasutada Sirle loodud animatsiooni abimaterjali oma koolituskavas. Aitäh Sirle põhjaliku materjali eest. Lisasin juurde veel oma loodud PowerPointi esitluse (osaliselt kasutasin koolituskavas Linda Helene Sillati loodud materjali.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar